پارس آی سی تی
در مناظره تلویزیونی مطرح شد؛

۸۵ درصد انتقادات به طرح صیانت سیاسی و حاشیه ای است

۸۵ درصد انتقادات به طرح صیانت سیاسی و حاشیه ای است

رییس کمیسیون مشترک طرح پشتیبانی از کاربران اظهار داشت: ۸۵ درصد انتقادات به طرح صیانت سیاسی و حاشیه ای است.



به گزارش پارس آی سی تی به نقل از مهر، بیست وهفتمین قسمت از فصل شانزدهم برنامه «زاویه» با مبحث «بررسی طرح تنظیم مقررات فضای مجازی» با حضور دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی چهارشنبه شب ۱۱ اسفندماه به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش گردید.
دکتر رضا تقی پور رئیس کمیسیون طرح تنظیم مقررات فضای مجازی و جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون طرح تنظیم مقررات فضای مجازی بعنوان موافق و مخالف طرح در این قسمت از زاویه به مناظره پرداختند.
تقی پور که آغازگر این مناظره بود با تکیه بر این که «بنده طراح این طرح نیستم» اظهار داشت: هنگامی که در مجلس شورای اسلامی طرحی مطرح می شود با تشخیص هیئت رئیسه به کمیسیون ها ارجاع می شود که این طرح هم ابتدا به کمیسیون فرهنگی و سپس به مرکز پژوهشها ارجاع داده شد که در نتیجه آن یک نسخه جدید به اصطلاح ماده ۱۴۲ تهیه و نهایتا به نسخه ۲۶ تیر ختم شد. بعد از نسخه ۲۶ تیر ماه ۱۴۰۰ صحن مجلس تصمیم گرفت با درخواست برخی از نمایندگان ادامه بررسی این طرح به کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون مشترک طرح ارجاع دهد تا این کمیسیون که ۱۸ مهر ماه تشکیل گردد و ریاست این کمیسیون از ۱۸ مهر به بعد با آرای نمایندگان عضو کمیسیون به عهده بنده گذاشته شد.
تقی پور افزود: دو نوع رویکرد مشخص در رویارویی با «طرح تنظیم مقررات فضای مجازی» داشتیم. رویکرد اول تخصصی و کارشناسی بود که تمرکز ما هم روی این رویکرد بود و دیگری سیاسی است.
وی با اشاره به اینکه بحث های سیاسی آخر ندارد، اضافه کرد: متأسفانه آنچه از این طرح منتشر می شود حاشیه هایی است که از متن فاصله می گیرد. ما با حضور خود در این جلسه تلاش می نماییم تا تبیین طرح را انجام دهیم. این که در مورد یک طرح بسیار مهم تخصصی که امروز نیاز جامعه برای قانونمند شدن فضای مجازی است صرفا با نگاههای سیاسی پرداخت گردد اساسا باعث ضرر مردم و کاربران فضای مجازی خواهد شد.
تقی پور اضافه کرد: تقریباً ۸۵ درصد بحث های انتقادی به طرح صیانت حاشیه ای و سیاسی، ده درصد هم انتقادات و ایده هایی بود که خیلی کارشناسی هم نبود. ۵ درصد انتقادات هم در ارتباط با نخبگان و دانشجویان بودند که اظهار نظر حرفه ای تر می کردند.
رئیس کمیسیون طرح تنظیم مقررات فضای مجازی در ادامه با اظهار این که طرح فعلی صیانت نسخه ۵ دی و ویرایش ۹ بهمن است، اظهار داشت: بزرگترین تفاوتی که طرح جدید با نسخه قبلی دارد این است که نسخه قبلی دارای دامنه خیلی وسیعی بود و موارد مختلفی را در بر می گرفت در نتیجه با اولویت بندی آن موارد به اهمیت و احتیاج به تنظیم گری و خلاء آن رسیدیم.
تقی پور با تکیه بر این که محور اصلی این طرح تنظیم مقررات فضای مجازی است، اضافه کرد: قوانینی که در این عرصه داشتیم به جز قانون جرایم مجازی ضمانت اجرای کافی نداشتند پس یک بخش مهم این طرح ضمانت اجرایی دادن به قوانین فضای مجازی است.
وی در ادامه با تکیه بر این که آخرین نسخه طرح تنظیم مقررات فضای مجازی ۹ تغییر بنیادین نسبت به نسخه قبلی در ۲۶ تیر دارد، اظهار داشت: نخستین تغییر این است که متولی مقررات گذاری و تنظیم فعالیت هر کدام از خدمات فضای مجازی که تا بحال مبهم بوده است مشخصاً تعیین شده است. همینطور محدوده مسئولیت و مقررات گذاری این تنظیم گران مشخص شده است. فعالان بخش خصوصی و عرضه دهندگان را در فرآیند تدوین مقررات مشارکت خواهیم داد. مصوبات تنظیم گران وحی منزل نیست و اصلاح مصوبات را هم پیشبینی کرده ایم.
رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت اظهار داشت: هر کدام از خدمات فضای مجازی تنها با یک تنظیم گر مواجه خواهد بود. فرآیند صدور مجوز صرفا از یک درگاه واحد انجام می شود. جریمه هم متناسب با تخلفات صورت می گیرد. مسئولیت عرضه دهندگان خدمت در مقابل کاربران و سالم سازی بخش عمومی دقیقاً مشخص شده است و در نهایتا برای حل اختلاف میان نهادهای مسئول در مدیریت هم کمیسیون عالی را مرجع قرار دادیم.
یکپارچه سازی نظام حکمرانی در فضای مجازی با طرح صیانت
تقی پور در ادامه این نشست و در پاسخ به قول های رشیدی در مورد طرح تنظیم مقررات فضای مجازی اظهار داشت: آقای رشیدی اصلاً به قانون اساسی توجهی ندارند چونکه شأن قانونگذار در قانون اساسی مشخص شده است. ایشان در سخنان خود تلاش کردند تا باعث شکافی میان کار مجلس در این مورد و شورایعالی فضای مجازی شوند، در حالیکه این طرح نظام حکمرانی در فضای مجازی را یکپارچه می سازد. کمیسیون مشترک پدیده تازه تأسیس شده ای نیست بلکه در پیش از این در قانون ذیل شورایعالی فضای مجازی بوجود آمده بود. ما در حال تبیین اتصال نظام حکمرانی در طرح صیانت هستیم به این صورت که کسب و کارها فقط کافی است از یک جا مجوز بگیرند.
وی در پاسخ به مساله مطرح شده رشیدی کوچی در خصوص این که آرای ایشان در کمیسیون طرح صیانت حساب نمی گردد اظهار داشت: رشیدی کوچی اصلاً عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت نبوده و ما به علت این که هر نماینده ای حق دارد در جلسات همه کمیسیون ها حضور داشته باشد ایشان را پذیرفتیم.
تقی پور در ادامه و در پاسخ به شبهات مطرح شده رشیدی در خصوص دخالت کمیسیون طرح تنظیم مقررات فضای مجازی در کار شورایعالی فضای مجازی اظهار داشت: در خیلی از موارد تابع شورایعالی فضای مجازی هستیم و محور اصلی مباحث مربوطه شورایعالی فضای مجازی است.
وی به علل تشکیل این کمیسیون پرداخت و اظهار داشت: با تشکیل مجلس یازدهم، رئیس مرکز ملی و دبیر شورایعالی مجازی، نامه ای در خصوص لزوم قانون گذاری توسط مجلس به دکتر قالیباف رئیس مجلس یازدهم نوشتند که در آن برای قانون گذاری در این حوزه از مجلس کمک خواستند.
بهمن ماه نسخه طرح صیانت در اختیار نمایندگان بود
تقی پور در ادامه این برنامه ضمن اشاره به گفته های رشیدی در مورد بیانات رهبری در مورد ستاد ملی کرونا اظهار داشت: رهبری در این مورد تاکید داشتند که لازم ‎الاجراست و این با قانون فرق دارد چون که آنچه قانون می شود حکمی بی انتها است و تفسیرها باید با دقت صورت گیرد چون که از لحاظ قانون بار سنگینی دارد.
وی اضافه کرد: آقای رشیدی شما در کار شورایعالی فضای مجازی دخالت نکنید و صحبتی که درباره یکی از افراد این شورا کردید بی اساس است. گفتید نسخه آخر در اختیار نماینده ها قرار نگرفته است. در جلسه ای مورخ ۱۰ بهمن ما نسخه پایانی طرح را در اختیار نمایندگان قرار دادیم.
تقی پور در مورد گفته های رشیدی در خصوص عدم موافقت دولت با طرح صیانت اظهار داشت: طی سه ماه گذشته با برگزاری جلسات مختلف نظرات همه مسؤلان مربوطه دولت گرفته و روی طرح اعمال شد. این طرح جمع بندی نظران دوستان است و در مجموع بالای ۹۵ درصد از نظرات در طرح حاضر لحاظ شده است.

1400/12/13
16:35:23
5.0 / 5
563
تگهای خبر: خدمات , فعالیت , كاربر , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
آی سی تی پارس