پارس آی سی تی

روش جدید كلاهبرداری سوء استفاده از شماره كارت فروشگاه های معتبر

روش جدید كلاهبرداری سوء استفاده از شماره كارت فروشگاه های معتبر

پارس آی سی تی: كلاهبرداران اینترنتی با سوء استفاده از وب سایت های نیازمندی های رایگان، آگهی های فروش لوازم نو، دست دوم و كاركرده، مبادرت به كلاهبرداری از شهروندان می كنند و یكی از طریق های كلاهبرداری هم استفاده از شماره كارت فروشگاه های معتبر است كه با این روش صاحبان این فروشگاه ها را هم به دردسر می اندازند.


به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا، در حالیكه امروزه خیلی از فعالیت ها در قالب استفاده از اینترنت صورت می گیرد، خرید اینترنتی هم یكی از اجزای حركت از سمت سنت به مدرنیته است. اینترنت در حالی به یكی از اصلی ترین ابزارهای اطلاع رسانی تبدیل گشته كه تعداد كاربران آن از طیف های مختلف در كسب وكار، گروه های سنی و طبقات اجتماعی، رو به افزایش است و در عین حال بستر بوجود آمده برای خرید و فروش كالاهای دست دوم، افراد سودجو و كلاهبردار را به سوءاستفاده از این فضا ترغیب كرده است تا مبادرت به فریب افراد كنند.

یكی از فضاهای سواستفاده از اینترنت، وب سایت های خرید كالاهای دست دوم است كه قیمت های ارزان تری دارند و كاربر را به خرید ترغیب می كنند. در گزارشی از وب سایت پلیس فتا، به این نوع كلاهبرداری اشاره شده كه هنگام خرید كالاهای دست دوم در وب سایت­ های نیازمندی، با عنایت به قیمت بسیار ارزان بعضی از كالاها، شخص تشویق به خرید كالا شده و حتی امكان دارد مبلغی را به حساب فردی كه كالا را برای فروش در وب سایت گذاشته، واریز نماید.

در این روش سودجویی، كلاهبردار به جهت اینكه هویت خویش را لو ندهد با رجوع به یك فروشگاه واقعی، شماره كارت صاحب فروشگاه را جهت خرید یك كالا از وی دریافت می­ كند و سپس با درج آگهی فروش جعلی با قیمت ارزان تر از بازار و پیدا شدن مشتری، شماره كارت صاحب فروشگاه مورد نظر را به قربانی اعلام می ­كند. اما بعد از واریز وجه به حساب صاحب فروشگاه، كلاهبردار به فروشگاه مراجعه نموده و خرید خویش را انجام می­ دهد و متواری می­ شود.

به همین دلیل صاحبان فروشگاه ها باید دقت كرده و از واگذاری كارت بانكی و یا اطلاعات بانكی خود به دیگران اجتناب كنند، چونكه مجرمان سایبری می توانند از این اعتماد سوءاستفاده كرده و با شماره كارت آنها اقدام مجرمانه ای انجام دهند و حتی صاحب فروشگاه را هم به دردسر بیندازند.

شهروندان هم دقت داشته باشند در سایت های واسطه­ گر اینترنتی، بدون شناخت و اطمینان از فروشگاه یا فروشنده از واریز هرگونه وجهی حتی مبالغ كم بعنوان بیعانه به افراد غریبه اجتناب كنند و حتی المقدور خرید به صورت حضوری در اماكن امن صورت گیرد. در صورتیكه قیمت و شرایط عرضه شده بیش از اندازه عالی باشد اعتماد نكرده و دقت بیشتری داشته باشند.

در بعضی از شیوه ­ها، كلاهبردار با درج قیمت­ های بسیار ارزان تر از عرف در فضای مجازی كاربران را فریب داده و جهت واریز مبلغ آنها را به صفحات جعلی درگاه های اینترنتی (فیشینگ) هدایت می كند و كاربر بعد از وارد كردن اطلاعات بانكی در صفحه جعلی درگاه بانكی كه توسط كلاهبردار طراحی شده، شاهد خالی شدن حساب بانكی خود است. ازاین رو شهروندان باید توجه داشته باشند كه هنگام پرداخت­ های آنلاین درگاه بانكی جعلی نباشد.




1397/08/09
20:42:23
5.0 / 5
1636
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , سایت , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آی سی تی پارس