پارس آی سی تی
دستاورد دانش بنیان ها؛

طراحی سامانه مدیریت هوشمند پسماندهای ساختمانی

طراحی سامانه مدیریت هوشمند پسماندهای ساختمانی

پارس آی سی تی: یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تدوین سامانه مدیریت هوشمند پسماندهای عمرانی و ساختمانی شده که هزینه پاکسازی پسماندها را تا زیر 10 درصد کاهش داده است.



به گزارش پارس آی سی تی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، کارهای ساختمانی و عمرانی در هر جامعه امری اجتناب ناپذیر بوده و میزان آن رابطه مستقیم با وضعیت اقتصادی و اجتماعی آن جامعه دارد. مدیریت پسماندها (ناشی از تخریب، ساخت و ساز ساختمانی و عمرانی ) به سبب حجم بالای تولید و پتانسیل آلایندگی، جزء لاینفک مدیریت پسماند شهری است.
از این جهت، شهرداری ها باید در امتداد وظایف محوله برمبنای قانون مدیریت پسماندها مصوبه سال ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی و بخشنامه اجرائی مصوب هیات دولت و شیوه نامه ابلاغی از طرف سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور، نسبت به مدیریت پسماندهای عمرانی و ساختمانی اقدام نمایند.
شرکت مهندسی هیکو، سال ۹۴، نرم افزاری را طراحی و پایلوت آنرا طی دو سال در شهر قم راه اندازی کرد و تناقضات و نقصها آنرا در نرم افزار رفع کرد و اکنون این سامانه در شهرهای مختلفی همچون کرج، اصفهان، رشت، شیراز، تهران، ساوه، کاشان و خمین مستقر و درحال بهره برداری است.
این سامانه، بر طبق استانداردها و نیازهای ارائه شده در این مستندات، مبادرت به اجرائی کردن فرآیندهای مدیریت پسماندهای ساختمانی و عمرانی بصورت مکانیزه و هوشمند کرده است و در این راستا، سه ماژول یکپارچه شامل نسخه تحت وب مدیریت خاک و نخاله عمرانی و ساختمانی، نسخه تحت وب پیمانکار و شهروند و نسخه اپلیکشن اندروید بازرسین را طراحی نموده است.
سید مجتبی مرتضوی، مدیرعامل شرکت هیکوسافت همچون اهداف استقرار سیستم مدیریت هوشمند پسماندهای عمرانی و ساختمانی را گزارش گیری متنوع، کامل و سریع از جهات مختلف کاربردی برای مدیران سازمان های پسماند، ایجاد بانک اطلاعاتی به روز از خودرو ها و پیمانکاران عضو و غیرعضو، ارتباط با سیستم نرم افزاری شهرداری ها در بخش های مختلف مانند شهرسازی (معروف به سیستم «سرا»)، یکسان سازی روندهای سازمان های پسماند در این بخش باتوجه به قانون های ایجاد شده، استفاده از اختیارات قانونی سازمان های پسماند، ایجاد بستر همکاری بین اعضای طرف قرارداد و ارباب رجوع ها با سازمان پسماند، ایجاد دسترسی سهل پیمانکاران و مالکان ساختمان برای دریافت مجوز و... برشمرد.
وی درباب مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند پسماندهای عمرانی و ساختمانی اشاره کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از پیمانکاران و خودرو ها، کنترل و هدایت سیستم با نگرش های مختلف ولی در عین حفظ یکپارچگی، صدور و پرداخت جرائم درون سیستم، امکان گرفتن اینترنتی مجوز فعالیت پیمانکاران و مالکین، سامانه گزارش گیری و تحلیل داده ها و امکان گرفتن گزارش های پارامتریک پویا، کنترل و نظارت آسان مامورین گشت و کنترل، ثبت گزارش های و پیگیری تخلفات بصورت آنلاین با بهره گیری از دستگاه های قابل حمل مانند موبایل، تبلت، واگذاری محل‎های تخلیه مجاز، ملزم نمودن پیمانکاران و خودرو های عضو آنها به حسن اجرای مقررات و مفاد قرارداد در محل های دفع پسماندها، تبادل دو سویه اطلاعات بین سیستم مرکزی و سامانه ها و استفاده از آنالیز سرویس SQL Server جهت گزارش دهی باتوجه به صرفه جویی در وقت همچون این مزایا است.
مدیر عامل شرکت هیکوسافت درباب این که این سامانه چه تعداد کاربر دارد، گفت: در شهرهایی که این سامانه پیاده سازی شده است، به تعداد شهروندانی که فعالیت عمرانی و ساختمانی دارند، کاربر دارد.
وی با بیان اینکه، سامانه پسماند ساختمانی و عمرانی نمونه مشابه خارجی ندارد، اظهار داشت: در کشورهای دیگر افراد خود شخصا برای پردازش این پسماندها در سایت های مرتبط، ثبت نام و هزینه این پردازش را پرداخت می کنند، به همین دلیل، طراحی سامانه ای برای مدیریت پسماندهای ساختمانی چندان موضوعیتی ندارد، با این وجود، در دبی، برزیل و آمریکا نرم افزارهای مشابهی وجود دارد که در حقیقت، ERP (سیستم برنامه ریزی منابع سازمان) هستند و با سامانه ای که ما طراحی نموده ایم متفاوت است.
مرتضوی درباب اهمیت طراحی چنین سامانه ای در کشور اظهار داشت: ما تقریباً ۱۲۰ میلیون تن پسماند عمرانی و ساختمانی داریم که بیش از ۴۰ درصد آن بصورت بدون مجوز تخلیه می شود. با بهره بردن از این سیستم، هزینه سالانه پاکسازی پسماند عمرانی و ساختمانی تا ۹۰ درصد حذف می شود که در مورد شهرهای بزرگ صرفه جویی بسیار قابل توجهی است.
وی افزود: میزان افرد شاغل به کار در این سامانه، بصورت مستقیم ۲۱ نفر است. در کنار این افراد، در شهرهای مختلفی هم که این سامانه را راه اندازی کرده ایم بصورت جدا افرادی را جذب کرده ایم برای مثال در شیراز فقط ۴۰ نفر بازرس داریم.

1402/11/10
14:18:24
5.0 / 5
383
تگهای خبر: آنلاین , استاندارد , اینترنت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
آی سی تی پارس